Circuit training

Circuit training is een vorm van krachttraining waarbij met een hogere intensiteit en snelheid getraind wordt. Het is een trainingsmethode om de kracht, flexibiliteit en het uithoudingsvermogen te verbeteren (Kravitz 1996). Tijdens een training worden 10 tot 20 verschillende oefeningen gedaan die in een circuit uitgevoerd worden. De oefeningen worden gedaan voor alle spiergroepen in het lichaam. Tussen de oefeningen zijn geen periodes van rust. Er wordt zo snel mogelijk van de ene naar de andere oefening overgestapt. Als alle oefeningen uitgevoerd zijn volgt een periode van 2 tot 5 minuten rust. Na deze rustperiode wordt het circuit weer uitgevoerd. Het circuit wordt in totaal 3 tot 5 keer herhaald. Circuittraining wordt dan ook vaak gebruikt om af te vallen.

Circuit training in Den Haag

Je hoeft natuurlijk in onze fitnessruimte niet alleen gebruik te maken van onze Technogym apparatuur en daarom zijn er genoeg attributen als kettle- en dumbells, elastieken en ballen, om bijvoorbeeld jouw eigen circuit uit te voeren. Op zoek naar circuit training in Scheveningen of circuit training in Scheveningen, Den Haag of Voorburg? Dan ben je bij Max Health aan het juiste adres. Bij ons vind je alle attributen die je nodig hebt voor een krachtige circuit training.

Circuit training voordelen bij Max Health Club

Een circuittraining verhoogt de hartslag waardoor je spieren versterken en je conditioneel uithoudingsvermogen verbetert. Daar komt nog bij dat heel het lichaam getraind wordt, dat elke spiergroep individueel wordt belast tijdens circuittraining en dat je enorm veel tijd bespaart vanwege de korte rustpauzes. Je verbrandt overigens veel vet en je krijgt een strakker lichaam door circuittraining. Tijdens een circuit training word je telkens weer uitgedaagd door je fitnessinstructeur om er met alle kracht voor te gaan.

Bij Max Health Club staat een gezond leven en het creëren van meer bewustzijn richting een betere gezondheid op nummer 1. Het is voor ons namelijk van essentieel belang om ervoor te zorgen dat deze wereld zo gezond mogelijk blijft voor de volgende generatie(s). Bij Max Health Club kun je naast circuittraining ook terecht voor onder andere fitness, personal training, aerobicslessen, yoga, boksen, zwemmen, wellness, spinning, pilates en het gebruik van gymapparatuur. Als je naast circuittraining fitness ook andere workouts wilt doen, dan kan dat dus allemaal op dezelfde locatie.

Vraag direct jouw proefweek aan

Klaar om het lichaam van je dromen te bouwen? Effectief je vetpercentage verlagen voor een strakker en mooier gevormd lichaam met meer definitie? Het is mogelijk. Circuittraining wordt vaak toegepast om af te vallen. Daarnaast is het een uitstekende manier om gezond te bewegen. Vraag direct jouw proefweek aan bij Max Health en probeer het uit. Bij ons kans je terecht voor circuittraining in Scheveningen en circuittraining in Voorburg.