Sustainability & Max Health Club

De impact die we als club willen achterlaten is het creëren of hebben van een gezonde levensstijl. Dit is te herleiden uit onze missie en visie. Een gezonde levensstijl gaat verder dan de club. Het is iets wat begint bij jezelf en waar je dag in, dag uit zelf de regie over hebt. Wij als club willen je hierbij helpen door binnen onze muren het bewustzijn voor een gezonde omgeving op scherp te hebben.

2022 is een jaar geweest waarin de club de impact heeft proberen te verbreden. Er zijn mooie sustainability samenwerkingen ontstaan met partners als Stichting Lotje en HWW Zorg, zodat ook kwetsbare groepen in beweging komen. Voor dit jaar is het belangrijk dat we deze samenwerkingen continueren en dat de impact nog groter wordt. De groepen komen bij ons in huis bewegen, of wij gaan naar ze toe.

Niet alleen staat deze impact hoog in ons vaandel, maar willen we ook onze local community ondersteunen. We zijn clubs voor mensen uit de omgeving en wat is nog mooier dan het feit dat ook lokale organisaties elkaar weten te vinden. We werken met lokale product leveranciers, maar ook met leveranciers die zich ook bezig houden met dit onderwerp.

Om met dezelfde soorten bedrijven te connecten, is het uiterst belangrijk dat alles in-house ook goed georganiseerd is. We scheiden afval, gebruiken ecologische schoonmaakmiddelen, hergebruiken materialen als dit kan en gaan een duidelijk protocol door wanneer er iets nieuws moet worden aangeschaft. Het zijn zaken waar we in het verleden minder bij stil stonden, maar hedendaags zijn het elementen die als eerst behandeld worden. Onze eigen kledinglijn is ook van organic cotton materiaal en vol trots hebben wij een duurzame, metalen thermofles van onze merk Max Health Club ontworpen om nog meer (flesjes)afval tegen te gaan. We willen deze manier van leven niet alleen in stand houden, maar streven er zelfs naar om het te verbeteren of een stapje voor te zijn. Daarom hebben we het afgelopen jaar doelen opgesteld voor onszelf die een steentje bijdragen aan het milieu. We houden onze uitstoot bij, stellen doelen in de organisatiestrategie en reduceren zaken die een negatieve impact hebben op het milieu. Benieuwd naar onze sociale impact? Bekijk hier de Social Handprint van Max Health Club 2022.

Beweeg binnen en buiten de club met ons mee aan een gezond leven!